Dobrá reštika, ktorá sa úspešne skrýva pred zrakmi objaviteľov je určite „Bistro Neven – Grill restaurant“. Neven je krstné meno majiteľa, kuchára a čašníka v jednej osobe, ktorého všetci v Supetare volajú Raško. Zaujímavý človek. Geniálny kuchár, obstojný čašník a biedny marketér. Svoju reštauráciu nijako nepropaguje a niekedy sa dokonca môže zdať, že sa ju snaží doslova ukryť pred zrakmi hladných gurmánov, ktorí vycvičeným okom prehľadávajú Supetar v snahe objaviť gurmánske El Dorado.
Raško si prakticky všetko potrebné k vareniu dochová, dopestuje alebo uloví sám. Na vlastnej záhrade susediacej s reštauráciou mu vyrastajú všakovaké cibulky, mangoldy, rajčice, artičoky, šaláty, bôb… Nič netrhá skôr, ako si objednáte. Hovorí, že hosť potrebuje dostať jedlo domáce a čerstvé. To dodržuje dôsledne. Jeho jedálny lístok je plný domácej stravy zo surovín z lokálnych zdrojov. Určite si vyberiete a budete veeeľmi spokojní. Ak ale chcete byť NADŠENÍ, poradím Vám. Zastavte sa v reštaurácii len tak, na chladené nealko, pivko, alebo osviežujúci vínny strik (volajú ho tu gemišt) a skúste sa Raška opýtať či by Vám na zajtra nepripravil niečo mimo jedálneho lístka. Jednoducho definujte svoju preferenciu. Mäso, ryby, dary mora, cestoviny, áno-nie. Ostatné nechajte na neho a zajtra za stolom budete nadšení. Ak chcete ísť na istotu určite skúste jeho džuveč. Je to dusená ryža so zeleninou. Ak ho reznete s teľacou či jahňacou kotletou na prírodno… Zážitok! Raškov džuveč, je však skvelý aj samotný. Ľahké letné jedlo na každú príležitosť. Hriech odolať. Domáce dobroty sype Raško z rukáva. Jedli ste už bôbový guláš s kúskami pancety? Nezabudnuteľné! Najlepší je s čerstvým chlebom. Medzi rečou mu skúste spomenúť, že ste už kdesi počuli o jeho skvelých domácich paštétach na bagetkách podávaných ako predjedlo…Ó áno, tá tuniaková! Mmmm… Raško či Neven, všetko jedno. Ste v gurmánskom raji. Zaručene domáce jedlá a za super cenu. Á propos cena. Nedávno sme spolu s našimi hosťami obedovali u Raška jeho legendárnu plnenú pljeskavicu – „sa sirom i pršutom“, keď za ním prišiel jeho známy a chcel si u neho vytlačiť nejaký dokument. Raško mu s vyplašenými očami ako keby videl dealera s polotovarmi, vysvetlil, že nemá tlačiareň lebo sa nechce učiť ju obsluhovať. Hovorí mu: „Nečuduj sa mi, ja som kuchár, mňa nebaví táto technika. Už 5rokov som nezvyšoval ceny len aby som nemusel jedálny lístok v počítači prepisovať“. Taký je Raško. Biedny marketér, obstojný čašník, geniálny kuchár a hlavne skvelý človek. Bračan.